6 svar på ”Höstpromenad

  • Du har hittat en Laetiporus sulphureus, Svavelticka som i ungt skick är en i mitt tycke utmärkt matsvamp. Köttet påminner starkt om kyckling i konsistensen. Jag bjöd svärmor och svärfar på indisk kycklinggryta och de undrade om jag lagt om kostvanor (jag är icke kött/fågelätare), de var helt övertygade om att de åt just kyckling. På engelska heter den chicken-of-the-woods (”skogskyckling”). Många trädsvampar får lite smak av vilket trädslag de växer på och jag föredrar svaveltickor som växer på salix eller fågelbär.

 1. Oj jädrans vilket praktexemplar där under tändsticksasken! Enbart den hade ju räckt till lunch.
  Det skulle vara väldigt mysigt om vi kunde ge oss ut och plocka svamp tillsammans någon gång. Än så länge vågar jag mig bara på Karl-Johan, kantareller och trattkantareller,

  • Jag var som baarn och tonåring ofta ute och plockade svamp med min mamma och ”Margit på Hjälmshult”. Det blev mest champinjoner ”fnasig fjällskivling” och Karl Johan…
   MEN
   När jag fyllda 50 fick ett presentkort av mina sjuksköterskor på Killbergs bokhandel, köpte jag svampböcker för hela summan. Sedan föresatte jag mig att lära mig EN ny svamp årligen…
   Det är nu 28 år sedan…
   Inte blev det 28 men säkert en femtan GODA matsvampar jag SÄKERT känner igen,,,

   VISST skulle det vara mysigt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.