Vårvinterresa 6: Scenförändring!

Efter mina äventyr i det inre av Södermanland bar det i väg till

HUVUDSTADEN

Det var kallt men soligt längs Norr Mälarstrand

MÅLET

för mig och kära svärdottern Ingrid var

STADSHUSET

Vi hade spanat in en guidad tour kl 12.00

Jag är ju föga bevandrad i Stockholm

MEN

upptäcker att jag är väldigt kulturkompetent

när det gäller Östbergs Stadshus.

Under andra världskrigets påtvingade ”himma-”bundenhet underhöll mig min fader om Ragnar Östbergs skapelse. Jag erfar nu att Stadshuset invigdes 1923, till åminnelse av Gustav Vasas intåg 1523; då var ju min far 24 år gammal, just hemkommen från sin tjänstgöring i Berlin och där han  på Unter den Linden också fått sin introduktion till die Kunst (inte bara skrivdito.) Krematoriet i Hälsingborg kom till 1929.

 Rådssalens takstol

Vi var många grupper som blev kringvisade

Stadshuset är  i hög grad en byggnad ”i tiden”:

 I B hallensom redan min fader upplyste mig om varför den inte var blå – var det redan förberett för Handelshögsskolans promovering

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.