Mandelblom

Vi har fått en väggalmanacka med bilder på barnbarn.
Detta är februaris bild.
Även om det ute är grått och snögloppigt blir man glad av bara anblicken!

Bilden är tagen under februarilovet 2006 i trakten av Alicante.

Mandeln där används till Turron som är en mandelnougat som spanjorerna äter
på jularna. Större delen av Turron som äts i Spanien och Sydamerika produceras i den lilla staden Jijona (eller Xixona, som den stavas på den lokala dialekten)


Som ett blommande mandelträd
är hon som jag har kär
sjung du vind, sjung sakta för mig
om hur ljuvlig hon är
som ett blommande mandelträd
så späd, så ljus och skär
bara du, ömmaste morgonvind
vet hur ljuvlig hon är
som ett blommande mandelträd
är hon som jag har kär
när det nu mörknar så tungt omkring mig
kan hon väl leva här?

– Pär Lagerkvist –

2 svar på ”Mandelblom

  1. Hej,

    jag skulle vilja tacka dig för dina inlägg på min blogg. Min moster är väldigt intresserad av blommor och trädgård och sådant… fast själv är jag väl tyvärr inte, men ändå… en fin blogg med fina val av ämnen proffsigt upplagt. Jag har nu skrivit en del om pappa, två sejourer kvar innan jag går in på andra ämnen, jag bjuder härmed in dig särskilt att läsa dessa inlägg. Jag ber om ursäkt att det tog tid att svara på dina kommentarer innan… det ska bli bättre nu, energin har kommit tillbaka – tack vare lite intellektuell ”workout” via P1…

  2. Du återfinner mig kommenterande hos Dig!
    Nu när jag läser Din kommentar på nytt blir jag glad att konstatera att Du har en moster!

    Det där med blommor och trädgård kommer med åren…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.