Februaribok 1

Även om kvällarna varit fyllda av Champions Leagefotboll har det lästs en del.

Jag har ju föresatt mig att läsa fyra böcker/månad.

Februaris första bok blev liksom januaris en deckare av Michael Connolly.

MEN

Denna gång är det inte detektiven Harry Bosch som är huvudperson utan en

försvarsadvokat Mickey Haller.

 Baksidestext:

In tough times, crime is one of the things that still pays, but even criminals are having to make cut – backs. So, for defence lawyer Mickey Haller, most of his new business is not about keeping people out of jail: it´s about keeping a roof over their heads as the foreclosure business i booming.

Boken är utgiven 2011 och handlar om konsekvenserna av  ”the real estate bubble”, där en invecklad lagstiftning ”foreclosure” i samband med att folk inte kunde betala sina räntor på överbelånade hus har utnyttjats av banker och försäkringsbolag.

Mickey Haller har skaffat sig en massa klienter som han företräder för att de inte ska bli vräkta.

 Lisa Trammel has been a client of Mickeys for eight months, and so far he´s stopped the bank from taking her house. But now the bank´s CEO has been found beaten to death – and Lisa is about to be indicated for murder….

På sitt  omständliga noggranna sätt  går Connally igenom hela händelseförloppet med polisiär utredning, borgen, Hollywoodkontrakt (SIC!) för att kunna använda händelsen som underlag för film, och  sedan rättegången timme för timme.

På de 556 sidorna får man en initierad inblick i den amerikanska juridiken och dess utnyttjande för allehanda skumraskaffärer.

1 svar på ”Februaribok 1

  1. Pingback: Årets första bok | Vikeningarna funderar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.