Födelsedagsbarn 1

 Födelsedagsbarn 1 är ju vår stolthet – studerande vid Oxford University som hon är!

Ur en rapport till släkten om hennes ”vardag” läser vi:

 Utsikten när jag kommer ut från min tutorial på Brasenose college.I bakgrunden syns biblioteketRadcliffe Camera (den runda kupolen) och St. Mary’s Cathedral (tornet till höger) som ligger längs med den största gatan High Street.

 Det är mycket som ska läsas….

MEN

Hon finner också tid att delta roddlaget!

”En ny aspekt i mitt roddliv är att jag är vice-kapten och ansvarig över novisernas träning och sociala välmående. Tillsammans med Alex Holden (kapten) och Katy Burgess (också vice-kapten) försöker vi boka ”coaches”, ”coxes”, ”bankriders”, ”crewdates” och allt som behövs för att de ska ha roligt och bli duktiga. Med stora likheter från förra terminen (Trinity) har vi knappt kunnat ro på vattnet eftersom det har regnat för mycket och slussarna har varit sönder. Vid det här laget förra året hade jag kanske varit ute 10 ggr med båt, och våra noviser har varit ute 1 gång, max. Ingen vet om de stora novistävlingarna i slutet av terminen kommer att tillåtas gå av stapeln, och det är allmänt rätt segt att behöva inspirera 16 tjejer att ro nästa termin när det mesta de har sett är roddmaskiner. Kunde varit bättre, men som tur är sitter alla college i samma båt (pun intended). Tjejernas förstalag har just flyttat sin båt till ett båthus till Radley, en 30 min lång cykeltur bort, och även om det betyder än tidigare och kyligare mornar föredrar vi det från att inte kunna ro all. Det är ganska magiskt ute på den engelska vischan klockan sju på morgonen.

 Efter en välförtjänad julledighet är hon nu åter i ”selen”. Vi önskar henne allt väl för 2013 både med studierna och fritiden! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.