Juldagsbio

På Juldagen, min ”lediga” dag, bjöd SVT på

Lawrence of Arabia. 

( *****3 tim 40 min Väl att det var på SVT UTAN reklampauser…)

Långt innan filmen hade premiär (1962) var T.E Lawrence en känd person i mitt föräldrahem. Min far, som var dyslektiker, hade bland andra böcker ”Vishetens sju pelare” i sitt personliga bibliotek, och talade ofta beundrande om honom, i samma andetag som om Sitting Bull.

När jag sedan såg filmen var det

som gjorde mest intryck på mig!

Sedan njöt jag av honom i Dr Zhivago, även det en film av David Lean.

 För att inte tala om:

Beginning in the 1960s, Sharif earned a reputation as one of the world’s best known contract bridge players. In the 1970s and ’80s, he co-wrote a syndicated newspaper bridge column for the Chicago Tribune. Sharif also wrote several books on bridge and has licensed his name to a bridge computer game, ”Omar Sharif Bridge”, which has been marketed since 1992.

1 svar på ”Juldagsbio

  1. Pingback: Das Lesen mm | Vikeningarna funderar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.