A Noble Killing

Senast jag rapporterade från mitt läsande var den 12 juli.

Det har inte varit så mycket att rapportera:

Jag har inte kunnat hitta Lönnroths Från Sveriges medeltid…

Visserligen har jag strävat på med Tyska orden

MEN

Det har gått trögt.

Först för att det var för dåligt väder

Sedan för att det var för BRA väder.

DOCK

När jag övergick till deckarläsning har det gått bättre!

 Jag har nu läst Barbara Nadels  trettonde bok om Çetin Ikmen och Mehmet Süleyman. Hon har de senaste åren varit väldigt produktiv så jag har svårt att hålla jämna steg. Med denna blir det den nionde jag tagit del av.

OCH

 Hon fick ju ”The Silver Dagger” för Deadly Web, men jag tycker att denna är ännu bättre! Den handlar om hedersmord. Det är tydligen så att det är en väldig inflyttning till Istanbul från de östliga mera lantliga regionerna. Dessa familjer tar med sig sina urgamla föreställningar om de unga kvinnornas skyldighet att bevara familjernas heder, vilket ju kommer i konflikt med det moderna IT-samhällets möjligheter…

OCH

Det är ju inte bara en deckargåta utan en trovärdig sociologisk skildring av alla de olika folkslagen, etniskt och trosmässigt, som myllrar i den moderna staden.

 Jag instämmer i baksidans recensionscitat:

 Inspector Çetin Ikmen is a detective up there with Morse, Rebus and Wexford. gripping and highly recommended

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.