Fallet avlutat

Det går undan på järnvägen…

Ja, dvs med läsandet.
Våren, vädret, ja allt medverkar till att jag har energi att läsa litet på kvällarna så den ena boken efter den andra avverkas.
Den senaste i raden är en kriminalroman av

Michael Connelly :Fallet avslutat

Det är den första boken av MC som jag läser men tydligen Nr 11 av 14 med kriminalinspektör Harry Bosch vid Los Angelespolisen i huvudrollen.
Han hade efter många år tagit avsked.
Vi möter honom nu när han, efter en omorganisation av polisorganisationen, efter tre års bortovaro, återinträder i tjänst. Det är hans gamla partner Kizmin Rider, en kvinnlig svart polisofficer som medverkat till hans restitution och som han nu återfår som närmaste medarbetare.
De skall arbeta i den nya avdelningen för Cold cases och redan första dagen får de till uppgift att utreda ett gammalt mordfall där man erhållit ny DNAbevisning.
Det gällde en 16-årig skolflicka, som det senare visar sig av blandras, som bortförts från sitt hem nattetid och hittades i skogsterrängen i närheten först två dagar senare.
Mordet ägde rum 1988, några år föreRodney King-kravallerna,staden var en krutdurk på väg att explodera.
De som jobbade med fallet då ser dock ut att ha gjort ett anständigt jobb, åtminstone på ytan…

Också redan första dagen blir han varnad av en gammal kollega och antagonist Irving, som är avförd från aktiv tjänst till planeringsavdelningen.

“Vet ni vad Bosch? Ni är som regummerat bildäck. Den här nye polischefen verkar vilja ha såna på sin bil. Men vet ni vad som brukar hända med regummerade däck? Förr eller senare spricker de. Det är friktionen och värmen som blir för stark. och vad händer då? Det blir punktering. och bilen åker av vägen.”

Jo,visst löser Bosch gåtan, men först efter flera turer med HIGH JINGO, dvs komplikationer med politiska och andra hinder och där Irving och dennes f.d.medarbetare visar sig vara inblandade. Mordet ägde rum 1988, några årföre Rodney King-kravallerna.

De som jobbade med fallet då ser ut att ha gjort ett anständigt jobb, åtminstone på ytan…

Spännande och trovärdig – upplägget ger en inblick i rättsystemet i Los Angeles både 1988 och 2004.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.