Födelsedagsbarn 4


Vår käre morbror Rulle har ju skrivit dagbok från 1/1-60 till sin död oktober 1977.
Där kan man dag för dag följa dagshändelserna fram till vårt födelsedagsbarn ser dagens ljus 1964.
Jag minns de här LÅÅÅngsamma dagarna. Han var beräknad den 1/2 och jag fick vänta 12 långa dagar till! Det enda som distraherade var VM i ishockey

Således från Helsingborgs horisont:
1/2 E. och Cais på Nya Torg på fm. Vi och Ebba voro hos Eva på T. V. Bland annat såg vi Sverige USA 7-4. Vi gingo innan det var slut. Spatserade hem. Voro hemma kl 24.00

4/2 E. och Karin ute på em.K. köpte 1 par skor hos Malmgrens. Vi hos K. och G. på T.V. Sverige – Tyskland 10-2 ishockey. Blev bjudna på vin.

6/2 E. gjorde vid 5 kg apelsiner till 15 burkar marmelad (1/2 kg). Cais hos E…på em och kvällen till 21.30
7/2 E. hos sin P. på fm. han var nedstämd. Vi fick brev från Gunilla. Allt väl bortsett från en vrickad fot.E. i stán på em. Hos Eva i affären samt hos Nordahls för anvisning om virkningen. Annemark förk. middagen, fri fr kl 17.00, för att se Sverige- Ryssland.
( matchen slutade med rysk- sovjetisk-seger 2-4)
Den vrickade foten uppkom sålunda:
Vi hade sovrummen på andra våningen, toaletten på första. Mitt i natten var jag sömndrucken på väg dit. Samtidigt kilar äldste sonen (4) i samma ärende snabbt förbi , jag tappar fotfästet, faller bakåt, är rädd om magen med babyn, vilket resulterar i att jag glider nerför trappan på rygg och sedan med full fart vidare på golvet tills väggen tar emot. Min högra fot tar smällen.
Min man beskrev på lasarettet händelsen sålunda (mina kollegor skvallrade): ”Jag vaknade vid ett ljud som om en elefant hade fallit ner för trappan.”

Det resulterade i att jag fick tillbringa resten av väntetiden på första våningen i TV-rummet där i all hast ett sängläger reddes.

8/2 E. och Cais på stán på fm. Mötte Karin och Gösta. Ebba i Helsingør igår, köpte ost till oss. Eva på kalas hos Margit Lindberg. Eva och vi hos Karin och Gösta på TV Sverige-Tjeckoslovakien 8-3.

12/2 E. på fm-kaffe hos Truedssons. Gunilla och Per fingo sin tredje son på fm. Ella hos oss på middagen. Fick en liten oljemålning att ge bort. Per ringde oss på kvällen. Allt väl. Vi ringde mamma på kvällen. Allt väl.Hade -14°

Hur det gick i VM/OS?
Guld Sovjet
Silver Sverige
Brons Tjeckoslovakien

Någon vidare skridskoåkare blev den nyfödde icke!
2 år senare
Längst till vänster!

2 svar på ”Födelsedagsbarn 4

  1. Jag har tydliga minnen från den där istäckta pölen (var det en utvidgning av Rydebäcken?). Doften av Nivea-kräm från kinderna, ylle och långa pjäxsnören.

    Jag ville ha en hockeyklubba eftersom jag ansåg att det skulle hjälpa mig att hålla balansen. Då sa de vuxna att jag fick lära mig åka skridskor först. Mitt livs första Moment 22!

  2. Men du lärde Dig snabbt!
    Gölen är en sk märgelgrav, där man grävde ur den lerrika kalkrika sanden=märgel att ha som jordförbättring på åkrarna. Inget tillflöde så vitt jag vet utan grundvatten i dagen.

    Skridsko lärde du dig emellertid först när vi några år senare var på Krematoriedammen i Helsingborg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.