Septembersoppa

Septembermorgon.
Väcks av stormens tjut och gny
Dags för en soppa

Receptet på
Carl Butlers Septembersoppa
klippte jag ur SvD för mer än 25 år sedan. Den är billig, lättlagad och god.
Väl bekomme

6-7 hg kålrot
1 gul lök
1 tsk mejram
1 lagerblad
1 1/2 l buljong – ej för stark(hälften så mycket tärning)
1 tsk fransk senap
1 knippe perilja
1 citron
salt,peppar,margarin;

  1. Skala och skär kålroten i mindre bitar.Skala och hacka löken. Hacka persiljan. Spara stjälkarna.
  2. Sätt en kastrull på medelvärme med 1 msk margarin. Lägg i kål och lök och fräs lätt i några minuter. Bryn ej.
  3. Bind ihop persiljestjälkarna med ett snöre och lägg i dem förutom mejram och lagerblad. Häll på buljongen och sjud på svag värme i 30 min.
  4. Riv citronskalet och pressa citronen.
  5. Fiska upp persiljestjälkarna och lagerbladet. Sila ifrån buljongen och mosa sedan kålen. Kör i mixer t.ex.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.