Den är perfekt som midsommaraftonlunch
Man får förbereda genom att baka:
Mjuka franskbröd
50 g jäst
5 dl degvätska
2 ägg
1 msk salt
1 msk ljus brödsirap
1 msk olja
5 dl vitt matbrödsmjöl
10-11 dl vetemjöl special
- Finfördela jästen i en bunke. Ljumma degvätskan till 37 grader och rör ut jästen i den
- Tillsätt ägg, salt, sirap, olja och lantbrödsmjöl . Tillsätt 10 dl av vetemjölet och arbeta degen kraftigt – 5 min – i maskin.Degen skall bli fast och smidig .
- Strö på litet mjöl och låt jäsa i ca 40 min.
- Arbeta degen ytterligare och dela i 2 delar som sedan delas i 8 delar
- Knåda bitarna till långsmala ’bröd
- Jäses 40 min.
- Värm ugnen till 250 grader
- Strö litet mjöl över bröden och grädda 6-7 min i mitten av ugnen
( Formbröd gräddas ca 30 min i 200 grader )
Sedan göres en
Kycklingfyllning till ” Mjuka fransbröd”
350 g grillad benfri kyckling
300 g majonäs (3 dl)
250 g keso
drygt 1/2 dl Mango Chutney Sweet and Sour
1 liten finhackad purjo
1-2 tsk curry
Till garnering:
hackad persilja
skivad tomat
salladsblad
Gör så här:
1 Skär kycklingköttet i bitar
2 Blanda samman resten av ingredienserna och rör ner kycklingköttet
3 Skär lock på bröden och lägg i fyllningen.
Garnera med persilja,tomatskivor och salladsblad
How does time fly?
Titta, jag har dunväst på mig av mjölkstockningsrädsla!