I Tyskland går det!

Dvs vara både rik och flerbarnsmamma och minister!

Axplock ur svenska medier:
SR 19 april 2006
Familjeministern har gjort raketkarriär
Ursula von der Leyen har på kort tid blivit en av Tysklands mest framträdande politiker. Hon är 47 år och sjubarnsmamma, både ekonom och läkare och har gjort en raketkarriär inom kristdemokraterna.
Men många provoceras också av hennes bakgrund och åsikter. Som konservativ politiker är det nu hon som hårdast driver kvinnors rätt att komma ut på arbetsmarknaden, och hon kopplar samman Tysklands låga födelsetal med jämställdhet.
– Det är inte bara upp till kvinnor att skaffa barn, säger hon, den tyska mansrollen måste också förändras, säger Ursula von der Leyen.
Hon hänvisar till statistik. Efter det första barnet är det nästan omöjligt för en kvinna i Tyskland att göra karriär. Därför avstår många från att bilda familj. 33 procent av alla kvinnliga akademiker är barnlösa
.

SvD 7 maj 2006 :
Hon är nationens ”supermamma”. Hon låter sig fotograferas under pågående kuddkrig med de sju barnen och hon släpper in veckotidningarna i hemmet när familjen musicerar, arbetar i trädgården eller bakar. Och aldrig någonsin ser hon stressad eller sliten ut…..

.... Det hade man inte förväntat sig. Att en konservativ minister skulle genomdriva det som socialdemokraterna inte vågade är förbluffande…

Ursula von der Leyen, landets konservativa familjeminister och mor till sju barn.

1 svar på ”I Tyskland går det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.