Årsdag


Jag har i min ägo min mormors fars Johannes Födelsedagsbok.

Där kan jag inhämta födelse- och dödsdagar gällande Skogslundssläkten från 1860 och framåt.
Med anledning av dagens graderob-blogg slog jag på Nelly som visade sig vara född den 3 januari 1893.

Då föll mina ögon på den 2 januari:
Hennes syster Jenny var född den 2 januari 1889.

Min mamma Eva, född 1906 berättade alltid i samband med höskörden hur lukten av nyslaget hö fick henne att tänka på den tragiska dag då Jänny (Johannes var noga med stavningsreformen!) och hennes praktikant (J. var sömmerska) låg lik på höskullen i Skogslund. De hade drunknat i Hänjasjön .
Tydligen den 15 juli 1912!

Mer om Jenny/Jänny en annan dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.