Viktig fotbollsnyhet


Degerfors IF tog en härlig skalp och tre härliga poäng när man på onsdagskvällen bortaslog Assyriska FF med hela 3-0 på Södertälje Fotbollsarena inför 1 679 personer.

ASSYRISKA FF – DEGERFORS IF 14 juni 2006
Resultat: 0-3 (0-0)
Målskyttar: 0-1 (64) Daniel Mendes, 0-2 (77) Emil Johansson, 0-3 (83) Andreas Drugge.

Matchens absolut bäste spelare var DIF-målvakten Sebastian Karlsson som bland annat räddade två (!) straffar och var anledningen till att matchen var mållös efter den första halvleken då han tvingades till flera fantastiska räddningar.
– Segern kan sammanfattas i tre punkter. Flyt, Sebastian Karlsson och effektivitet, förklarar DIF:s tränare Tony Gustavsson.

Under matchens tre-fyra inledande minuter var DIF det bättre laget och tog tag i spelet från start. Men spelet kom av sig och Assyriska tog över mer och dominerade sedan i stort sett resten av halvleken.
– Vi började göra en hel del felbeslut i våra uppspel och tappade väldigt mycket boll på mittplan. Men som tur var kunde inte Assyriska utnyttja spelövertaget plus att man var väldigt ineffektiva i avsluten matchen igenom och det är här flytet kommer in i bilden, förklarar Tony.

I halvtid gjorde DIF ett byte då Renato Rodrigues ersattes av Emil Johansson.
– Vi saknade stabilitet i försvarsspelet i den första halvleken och var tvungna att göra något för att hitta tillbaks. I och med att Assyriska förmodligen var frustrerade i halvtid på grund av ineffektiviteten och att matchen fortfarande var mållös så såg vi detta som en gratischans och gick ut i andra halvlek bland annat med ett aggressivare försvarsspel, säger Tony Gustavsson.

I den andra halvleken var det inget snack om saken. DIF var det bättre laget och efter knappt tjugo minuters spel av halvleken kom målen i tät följd.

0-1 Daniel Mendes. Ett volleyskott rakt upp i krysset direkt på en hörna slagen av Tobias Solberg. Ett riktigt klassmål! Mendes tredje mål för säsongen.

0-2 Emil Johansson. Daniel Mendes slog en pass från kanten in till Tobias Solberg som i sin tur passade bollen till en offensivt löpande Emil Johansson som från nära håll sparkade in bollen vid bortre stolpen.
– Oerhört roligt för Emil att få göra mål. Han är fortfarande inte tränad för 90 minuter men är väldigt pigg i den här matchen visar att han snart är tillbaka för fullt igen.

0-3 Andreas Drugge. Målet kom till på en snabb omställning där Tobias Hedberg driver upp centralt i banan och slår en instickare till Andreas Drugge som tar sig förbi sin försvarare och bredsidar in bollen bakom Erland Hellström i Assyriska-målet. Detta var Drugges tredje mål för säsongen.
– Viktigt för Andreas och för Daniel Mendes att man fortsätter att producera mål. Vi hade åtta avslut i matchen och gör mål på tre av dem vilket tyder på effektivitet, konstaterar Tony

Matchens självklare lirare var naturligtvis målvakten Sebastian Karlsson.
– Han var helt enkelt en klass för sig. Genom två straffräddningar och fantastiska frilägesräddningar håller han kvar oss i matchen och är som jag tidigare nämnde en av – och antagligen den största – anledningen till att vi vinner i dag, säger Tony Gustavsson.
Men Tony vill även lyfta fram styrkan av laget att hitta tillbaks till spelet som man gjorde i den andra halvleken.

Assyriska hade bara förlorat en hemmamatch inför matchen mot DIF i dag.

1 svar på ”Viktig fotbollsnyhet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.